Sverige har klipper. Der hvor klipperne møder havet forvitrer de og bliver til små sten. Mødet mellem de to elementer fascinerer mig. Efter min tur til Hallandsåsen i oktober 2023, lavede jeg disse grafiske billeder.


Tanker om vand og land
Ombord på det gode skib Dorte, boede jeg en stor del af min barndoms somre.  Vi sejlede på Limfjorden. Jeg lærte landet at kende fra vandsiden. Skove, marker og havnebyer dukkede op i horisonten. De gullige molersskrænter og den blå fjord. For mig er limfjordslandet der hvor fjorden møder de høje lysende skrænter.
I julen 2023 kom jeg til at tænke på min farfar. Han tilbragte nogle somre i Grønland, hvor han malede siloer. I sin fritid fotograferede han landet og tegnede skitser. Tilbage i Danmark, malede han billeder af fjelde og vand. Billederne var mit første møde med kunsten. Fjeldene og fjorden. 
De oplevelser i Sverige af klippernes møde med vand, var altså ikke ny for mig. Mødet mellem de to elementer har altid været til stede i mit liv. 
Gensynet med min farfars billeder, inspirerede mig til at arbejde med elementernes møde på en ny måde. Det kan I følge med i her: https://metteelimar.dk/farfars-gronland 

Solgt
Solgt
Back to Top